ASOCIAȚIA DE PĂRINȚI

"Luceafărul"

Postari din: November 2020

Ziua Națională a României

FOTO: BUȘCAN IRINA NICOLETA, CLASA a V - a A
PRELUCRARE SURSĂ: BUȘCAN IRINA NICOLETA, CLASA a V - a A
SURSĂ: wikipedia.org

 

„Veniți cu toții la Marea Adunare Națională care se va ține la 1 decembrie în Bălgradul lui Mihai Viteazul. Veniți cu miile și cu zecile de mii! Lăsați pe o zi grijile voastre acasă, căci în această zi vom pune temelia unui viitor bun și fericit pentru întreg neamul nostru românesc”.

Și într-adevăr zile bune înaintea datei de 1 decembrie, toate drumurile și trenurile erau pline de însuflețiții români care veneau la cea mai mare sărbătoare a neamului lor. Trenurile, după cum relatează documentele vremii, erau împodobite cu mlădițe verzi de brad și cu drapele naționale. Pe întreg parcursul drumului spre Alba Iulia nu conteneau chiotele de bucurie și cântecele patriotice: „Deșteaptă-te, române“, „Treceți batalioane române Carpații“, „Ardealul ne cheamă“, „Hora Unirii“ etc.

Continua lectura

"Due date" - situație reală

FOTO: freepik.es
AUTOR: ADRIAN, TATĂ A DOI COPII

Bună ziua oameni frumoși, sunt Adrian, tată a doi copii, unul în ciclul primar și altul în ciclul gimnazial. Doresc să vorbim puțin despre o situație reală, care se întâmplă din cauza școlii online și anume TERMENUL pentru postarea temelor de către copiii noștri.

Continua lectura