ASOCIAȚIA DE PĂRINȚI

"Luceafărul"

"Due date" - situație reală

Publicat pe: 19 Nov 2020
Categorii: Școală online

FOTO: freepik.es
AUTOR: ADRIAN, TATĂ A DOI COPII

Bună ziua oameni frumoși, sunt Adrian, tată a doi copii, unul în ciclul primar și altul în ciclul gimnazial. Doresc să vorbim puțin despre o situație reală, care se întâmplă din cauza școlii online și anume TERMENUL (DUE DATE)  pentru postarea temelor de către copiii noștri.

De curând m-am lovit de o situație hilară, apărută când un învățător sau profesor a solicitat "due date" pentru tema la o anumită materie, înainte de a mai avea acea materie în orar. Și-atunci, m-am întrebat: oare când ar fi normal ca această temă să aibă termenul de postare pe platformă?

Mă gândesc că ar fi corect ca acest " DUE DATE" să fie pentru ziua anterioară materiei respective, conform orarului, pentru cei din clasele primare sau cel tărziu în ziua aceea la ora 12 pentru gimnaziu și NU înainte de a avea materia respectivă în orar sau un alt termen fixat arbitrar de învățător/profesor, doar datorită faptului că nu există o normă metodologică clară referitoare la acest subiect.

Mai mă gândesc și așa: Când mergeam la școală și nu se învăța online, era normal să avem tema făcută la fiecare materie din ziua respectivă. De ce ar fi acum altfel? Atunci nu mă chema nimeni de acasă să-i arăt tema cu doua zile înainte de a avea materia respectivă sau în seara dinaintea orei de a doua zi. 

De asemenea, pentru copiii care postează ulterior DUE DATE, care sunt sancțiunile? Se mai ține cont de încărcarea temei sau nu?

Sper din toată inima că m-am făcut înțeles și sper ca postarea mea să ducă la clarificarea lucrurilor pentru toți profesorii, elevii și părinții.

ARTICOLE SIMILAREComentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (2)
Data Comentariu
19 Nov 2020 18:31 Postat de: Adrian
Va multumesc pentru raspuns, apreciez faptul ca se poate discuta unele probleme aparute, si prin implicarea ambelor parti se poate ajunge la un consens, fapt care ajuta copiii si parintii sa inteleaga mai bine importanta unui termen pentru postarea temei...(in concluzie, normal ar fi sa postam inainte de inceperea orelor de curs, exceptie facand cazul in care doamna invatator/profesor, cere in mod expres si avand un motiv anume, postarea temei mai devreme....)
19 Nov 2020 17:02 Postat de: Petcu Steliana
Nu știu dacă e răspunsul corect, dar: 1. Dacă aș fi la sfârșitul unui capitol și aș dori să discut tema cu elevii la ora următoare, înainte de a trece la următorul capitol, aș pune un termen înainte de ora din orar, astfel încât să am timp să corectez acele teme și să văd ce lucruri au rămas neclare. Dar asta s-ar întâmpla destul de rar și aș anunța copiii înainte despre intențiile mele. În rest, consider că termenul trebuie ales astfel încât tema să fie încărcată până la ora dinaintea materiei căreia i se adresează. 2. În ce privește copiii care nu se încadrează în termen și trimit tema după, eu personal nu am aplicat vreo sancțiune. E firesc să spui până când trebuie încărcată tema, pentru că altfel poți avea surpriza de a primi tema de pe semestrul I, în semestrul II (glumesc acum, dar sigur s-a înțeles importanța unui termen). Neexistând o lege care să reglementeze această situație, rămâne la latitudinea fiecărui cadru didactic să hotărască cât de importantă e încadrarea în "dead line" și ce sancțiune aplică.