ASOCIAȚIA DE PĂRINȚI

"Luceafărul"

Ziua Națională a României

FOTO: BUȘCAN IRINA NICOLETA, CLASA a V - a A
PRELUCRARE SURSĂ: BUȘCAN IRINA NICOLETA, CLASA a V - a A
SURSĂ: wikipedia.org

 

„Veniți cu toții la Marea Adunare Națională care se va ține la 1 decembrie în Bălgradul lui Mihai Viteazul. Veniți cu miile și cu zecile de mii! Lăsați pe o zi grijile voastre acasă, căci în această zi vom pune temelia unui viitor bun și fericit pentru întreg neamul nostru românesc”.

Și într-adevăr zile bune înaintea datei de 1 decembrie, toate drumurile și trenurile erau pline de însuflețiții români care veneau la cea mai mare sărbătoare a neamului lor. Trenurile, după cum relatează documentele vremii, erau împodobite cu mlădițe verzi de brad și cu drapele naționale. Pe întreg parcursul drumului spre Alba Iulia nu conteneau chiotele de bucurie și cântecele patriotice: „Deșteaptă-te, române“, „Treceți batalioane române Carpații“, „Ardealul ne cheamă“, „Hora Unirii“ etc.

Continuă lectura
"Due date" - situație reală

FOTO: freepik.es
AUTOR: ADRIAN, TATĂ A DOI COPII

Bună ziua oameni frumoși, sunt Adrian, tată a doi copii, unul în ciclul primar și altul în ciclul gimnazial. Doresc să vorbim puțin despre o situație reală, care se întâmplă din cauza școlii online și anume TERMENUL pentru postarea temelor de către copiii noștri.

Continuă lectura
Halloween-pro și contra
  • Publicat pe: 29 Oct 2020
  • Categorii: Sărbători
  • Vizualizari: 926

FOTO: historia.ro

Deși nu este o sărbătoare românească, Halloweenul aduce distracție și multe dulciuri. Seamănă cumva cu colindul copiilor în pragul sărbătorilor de iarnă. Copiii sunt sunt interesați de tot ceea ce înseamnă distracție, purtănd costume cât mai haioase și mai interesante, sculptând fețe vesele sau înfricoșătoare în dovleci mai mari sau mai mici.

Continuă lectura
Școala noastră în condițiile actuale

FOTO: qrosscheck.com

Noi, cadrele didactice și elevii, suntem puși în situația de a ne desfășura activitatea didactică online. Cu toții am sperat că, totul este un vis urât din care ne vom trezi și ne vom întoarce în siguranță la școală. Se pare că, cel puțin deocamdată, acest lucru nu se va întâmpla. Ce ne rămâne de făcut? Să formăm o echipă puternică și să mergem mai departe, cu calm și multă răbdare. Să învingem, orice ar fi!

Continuă lectura