REVISTA

școlii

"Luceafărul"

Școala - Templul cunoașterii
  • Publicat pe: 4 Nov 2020
  • Categorii: Compuneri
  • Vizualizari: 824

AUTOR: ION ALICE , CLASA a VII-a A

Globul poleit cu aur de pe cerul senin de noiembrie, se așeza confortabil pe tronul ca de cristal admirând concertul matinal al păsărilor vesele. Străduțele pline de școlărei și școlărițe, erau acoperite de trena lungă a rochiei învelite în frunze colorate, în nuanțele preferate ale Reginei Toamna.

Continuă lectura
Halloween versus Ziua Tuturor Sfinților
  • Publicat pe: 27 Oct 2020
  • Categorii: Sărbători
  • Vizualizari: 869

Numele de Halloween (All Hallows' Day) a apărut de la termenul "hallow", care înseamnă sfânt. Noaptea de Halloween este numită "Noaptea tuturor sfinților", fiind o sărbătoare catolică.

La ortodocși, Duminica Tuturor Sfinților este vara, după Rusalii, în vreme ce la catolici se sărbătorește la 1 noiembrie.  Este o sărbătoare comună a tuturor sfinţilor care s-au pierdut în negura veacurilor, s-au uitat, sau ale căror nume au rămas necunoscute.

Continuă lectura
Școala noastră în condițiile actuale

Noi, cadrele didactice și elevii, suntem puși în situația de a ne desfășura activitatea didactică online. Cu toții am sperat că, totul este un vis urât din care ne vom trezi și ne vom întoarce în siguranță la școală. Se pare că, cel puțin deocamdată, acest lucru nu se va întâmpla. Ce ne rămâne de făcut? Să formăm o echipă puternică și să mergem mai departe, cu calm și multă răbdare. Să învingem, orice ar fi!

Continuă lectura